Wat kun jij doen?

Als je een steentje wil bijdragen en een goed doel wil steunen, kan dat natuurlijk op allerlei manieren. Simpel geld overmaken via internet of gewoon wat munten in de collectebus van de collectantJantje-Beton aan de deur stoppen. Maar er hoeft niet eens geld aan te pas te komen.

Printercartridges

Zo kun je lege cartridges van je printer inleveren om een goed doel te helpen. Het inkt gaat een keer op en waar laat je zo’n cartridge dan? Een goed doel is er mee gebaat. Je kunt zelf kiezen welk goed doel je steunt, oa het Wereld Natuurfonds, Jantje Beton en Kika halen door middel van het inzamelen van cartridges geld op.

Met ongeveer 60 lege cartridges kun je bijvoorbeeld een kind in een ontwikkelingsland een maand aan dagelijkse behoeften voorzien. Via internet kun je sites vinden waar je de lege inkthouders kan deponeren om te recyclen voor het goede doel. Andere sites bieden een formulier aan dat je kunt invullen zodat de cartridges kikaworden afgehaald. Heel simpel. Op sommige verzamelpunten krijg je zelfs nog een vergoeding ook.

Telefoons

Mocht je een laserprinter hebben en dus geen lege cartridges, kun je ook oude telefoons inleveren voor een goed doel. Gemiddeld liggen er zo’n negen miljoen ongebruikte telefoons stof te verzamelen in kasten van Nederlandse gezinnen. Wanneer je die telefoon wegbrengt, levert het geld op voor goede doelen. Hiervoor zijn speciale inzamelbakken bij winkels als bijvoorbeeld T-Mobile of Bruna.