Serious Request 2012

De week voor kerst organiseert 3FM al jaren Serious Request. De radiozender zamelt dan geld in voor een stille ramp. Drie DJ’s sluiten zich op in een glazen huis ergens in het land en mogen vijf dagen niet eten. Ondertussen maken ze radio en stroomt het geld binnen. Dit jaar is het terugdringen van babysterfte het goede doel.

3fm-djs-glazen-huis-2012

Hulp

Iedere 6 seconden sterft een kind, valt op de 3FM website te lezen. Jaarlijks sterven ruim vijfenhalf miljoen baby’s binnen een maand na de geboorte of nog tijdens de bevalling. De reden is simpel: goede medische zorg en begeleiding ontbreekt. De vrijwilligers van het Rode Kruis kan deze hulp bieden. Zo kunnen ze verloskundigen gaan opleiden en zwangerschapscontroles gaan initiëren. Ze hebben hiervoor geld nodig voor hygiënepakketten, vaccinaties en voorlichting.

Bij Giel op 3FM maakte Eric Corton het goede doel bekend.

De DJ’s

Dit jaar zullen de DJ’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra in het Glazen Huis plaatsnemen achter de microfoons en mengpanelen. Zangeres Laura Jansen verzorgde samen met Keane-zanger Tom Chaplin het Serious Request lied van 2012.

Op de website van 3FM staat hoe je zelf geld kunt inzamelen voor de actie.