Schaatsen voor het goede doel

De winter is weer in aantocht. Dat betekent ijzige kou, sneeuw en ijs. Als het vriest dat het kraakt, binden Nederlanders massaal de schaatsen onder. Het is dan ook niet zo vreemd dat er veel schaatsacties voor het goede doel georganiseerd worden.

Schaatsers in actie voor Giro 555

Bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City hebben de Nederlandse achtervolgingsploegen de aandacht gevestigd op de actie Giro 555 voor de Filipijnen. De schaatsers reden tijdens de ploegenachtervolging met de tekst ‘Giro 555’ op hun schaatspakken. Deze pakken werden tijdens de nationale actiedag op maandag 18 november. De opbrengst zal dus gaan naar de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen.

giro-555-sven-kramer

Scholieren schaatsen voor veilig drinkwater

Voor de landelijke actie ‘Schaatsen en Zwemen voor Water’ schaatsen en zwemmen duizenden Nederlandse kinderen van bijna 250 scholen in het land. Ze laten zich per rondje of baantje sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst is bestemd voor een grootschalig project van Plan voor veilig drinkwater en betere hygiëne in Afrika. De actie vindt om het jaar plaats en dit is de dertiende editie.

Schaatsen op de Weissensee

Op 24 januari 2014 wordt er geschaatst op de Oostenrijkse Weissensee. Hiermee wordt geld opgehaald voor het Ronald McDonald-huis en Orange Babies. Deelnemers moeten zich laten sponsoren voor een bedrag rond de duizend euro.

De deelnemers worden door middel van clinics, onder andere door marathonschaatser Gary Hekman, voorbereid op de schaatstocht. Het evenement wordt ieder jaar groter. In vier jaar tijd is het aantal deelnemers gestegen naar iets meer dan honderd.

Zelf schaatsend in actie komen?

Wil je zelf schaatsend in actie komen, of heb je gewoon zin om recreatief te gaan schaatsen? Zorg er dan wel voor dat je een paar goede schaatsen aantrekt. Het televisieprogramma Kassa besteedde eerder aandacht aan het kopen van een goede schaats. Koop in ieder geval niet te grote schaatsen. Dat leidt tot onvoldoende steun, te weinig gevoel op het ijs en zelfs koude voeten. Ook te kleine schaatsen leiden tot blaren en koude voeten.