Julia is goedgemutst

julia-85-breit-350-mutsjes-voor-goede-doel-id3721963-620x400Er komen wat mooie initiatieven om de medemens te helpen voorbij. Smoothieproducent Innocent Drinks heeft de  ‘Goedgemutste Breicampagne’ in het leven geroepen. De bedoeling is dat men een mutsje breit voor een smoothieflesje en die naar het bedrijf opstuurt. Voor iedere muts geeft Innocent 25 cent aan het goede doel. En dan zijn er altijd mensen die hun best gaan doen, zoals de 85-jarige Julia Slegers uit Retie. Zij breide er 350.

Smoothie met een mutsje

Als het aan de producent ligt, komen de mutsjes in januari op de smoothieflesjes in de schappen te staan. De mensen kopen dan een smoothie met een handgemaaktmutsje. De opbrengst gaat naar Welzijnszorg en Vivre Ensemble, die het geld gebruiken voor armoedebestrijding in België. Vorig jaar liep dezelfde actie. Toen leverde het 70.000 mutsjes op.

350 mutsjes

Julia Slegers breide 350 mutsjes voor het goede doel. Ze vertelt aan de Gazet van Antwerpen: “Ik had nog wol liggen en ben ’s avonds onmiddelijk beginnen te breien, omdat het voor een goed doel was. Eén mutsje maken duurde een halfuur. Als ze de actie volgend jaar opnieuw organiseren, doe ik weer mee. Ik heb nog wol liggen voor minstens tweeduizend mutsjes.”

Ook in Nederland loopt de actie, maar dan voor eenzame ouderen.